Over mij

Mijn naam is Belinda Postma.

Ik ben speltherapeut, creatief therapeut en voorheen psychodiagnostisch werkende.

Stilstaan bij je gevoel, gedrag of gedachte middels spel, schilderen of creatief bezig zijn is een bijzondere en krachtige ervaring. Je hoofd en gevoel gaan samen met de verf, poppetjes of andere middelen vertellen waar je probleem ligt.
Sinds ik als speltherapeut en creatief vaktherapeut werkzaam ben word ik elke keer weer verrast en geraakt door de transformerende werking hiervan.

Boeiend vind ik het om te zien dat ieder kan voelen en ervaren. Door beeld, spel of tekening. Juist dan kan wezenlijke verandering plaatsvinden.

Na 15 jaar als psychodiagnostisch werkende te hebben gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis, volgde ik eind jaren 90 de post HBO opleiding tot speltherapeut.

Sinds 2000 ben ik werkzaam als geregistreerd speltherapeut, eerst in de kinderrevalidatie en daarna in de kinder-jeugd psychiatrie. Steeds meer melden zich ook volwassenen voor creatieve speltherapie.

Specialisatie
Naast het geven van speltherapie heb ik me verder gespecialiseerd in creatieve speltherapie, kindertekeningen en hoogbegaafdheid ( in combinatie met ASS en ADHD).
Als ook in meer specialistische behandelingen voor hechtingsproblematiek en trauma, waaronder differentiatietherapie.

Belinda-postma

Samenwerking

Ik heb goed contact met regiebehandelaren, GZ psychologen en andere vaktherapeuten, om mijn werk zo optimaal mogelijk uit te voeren. Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging voor vaktherapeuten: de FVB. En aangesloten bij het NIBIG en de VVP.

Recensies

31-3-2022
“Belinda heeft zowel ons kind als ons serieus genomen en vertrouwen geboden. Zij luisterde goed, had een vriendelijke uitstraling en oordeelde niet. Wij konden merken dat zij veel ervaring heeft en van daaruit een eigen kijk heeft ontwikkeld op psychische problemen bij kinderen. Wij waardeerden de prettige, ongedwongen sfeer waarin de persoonlijke gesprekken met ons als ouders plaatsvonden. Door onze gesprekken kwamen wij tot bruikbare inzichten en voelden wij ons gehoord. Belinda weet goed tot de kern door te dringen. De gesprekken met onze zoon boden hem de steun en houvast om een moeilijke periode door te komen. Hij heeft leren praten, juist door in eerste instantie heel weinig te hoeven praten en op een creatieve manier contact te maken en vertrouwen op te bouwen. Op deze manier is er meer stabilisatie en rust gekomen en heeft ons kind ervaren dat therapie helpend en fijn kan zijn. Een mooie ervaring voor de rest van zijn leven.”